Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.02.2022

Helen Mirren reageert op controverse rond casting als voormalige Israëlische premier

door Vertigo

Helen Mirren heeft gereageerd op de controverse rond haar rol als de voormalige Israëlische premier Golda Meir in de geplande biopic Golda. De actrice kreeg onlangs kritiek van The Pianist-actrice Maureen Lippman omdat ze niet van Joodse afkomst is.

“Helen zal het het geweldig zal doen,” schreef Lippman in een opiniestuk voor The Guardian en noemde Mirren ‘een goede actrice, sexy en intelligent’. “Het feit dat Meir Joods was, is echter essentieel voor het personage. Ben Kingsley zou ook nooit Nelson Mandela mogen spelen. Dat doe je gewoon niet.”

Nu vertelt Mirren dat ze Golda-regisseur Guy Nattiv erop attent maakte dat ze niet Joods is. “Ik zei dat ik het hem niet kwalijk zou nemen als hij een andere richting wilde uitgaan en dat ik het zou begrijpen, maar hij stond erop dat ik de rol vertolkte,” zegt de actrice.

Mirren voegt eraan toe dat haar casting voer is voor discussie. “Als iemand die niet Joods is geen Joden mag spelen, mag een Jood dan ook geen personages spelen die niet Joods zijn?” zegt ze. “In mijn vak gaat het er vaak heel oneerlijk aan toe.”

“Ik heb veel respect voor Maureen en vind haar een fantastische actrice,” vervolgt ze. “Ik zou haar graag eens tegen het lijf lopen en en bij een kopje thee over haar bezwaren praten.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: