Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.08.2020

Liam Neeson openhartig over actiecarrière en Taken-verwachtingen

door Vertigo

Op zijn vijfenzestigste zei Liam Neeson dat hij niet meer in actiefilms ging meespelen, maar drie jaar later is het einde van zijn carrière als actiester nog steeds niet in zicht.

“Ik ben in goede conditie en hou ervan om in actiefilms mee te doen,” zegt hij. “Ik ben net achtenzestig geworden en hoe gek het ook klinkt kan ik wel nog een paar knokpartijen aan.”

Neeson werd een actiester dankzij Taken en vocht naar eigen zeggen voor de hoofdrol. “Nadat ik het script had gelezen, benaderde ik producent Luc Besson en zei dat ik wellicht totaal niet op zijn shortlist stond.”

“Ik voegde er echter aan toe dat ik een bokser was geweest, van vechtscènes hield en in een aantal films met magie, zwaarden en zo had meegespeeld. Vervolgens vroeg ik hem of hij me alsjeblieft wou overwegen.”

Uiteindelijk kreeg Neeson de rol, maar hij geloofde niet dat Taken een succes zou worden. “Geen slecht woord over Robert Mark Kamen, de scenarist en mijn goede vriend, maar ik dacht dat de film rechtstreeks op dvd zou uitkomen,” zegt Neeson.

Bron: The Playlist

Lees meer over: