Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.04.2021

Leonardo DiCaprio hapte niet meteen toe voor scifikomedie met Jennifer Lawrence

door Vertigo

Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence zijn dit najaar te zien in de Netflix-scifikomedie Don’t Look Up van Adam McKay (Step Brothers, The Big Short) en nu heeft de regisseur onthuld hoe hij de twee sterren wist te strikken.

“Ik ken Jen al een tijdje en was een van de eerste mensen met wie ze na haar acteerdebuut een meeting had,” zegt McKay. “Ze was namelijk een grote Step Brothers-fan en vertelde haar agent dat ze me graag wilde ontmoeten.”

McKay schreef Lawrences personage voor haar en ze mocht als eerste het script lezen. Wat DiCaprio betreft, verliep de casting niet van een leien dakje.

“Hij is geweldig en ik hou van zijn werk, maar ik dacht niet dat hij zou geïnteresseerd zijn,” zegt McKay. “Als ik zoals hij de kans zou hebben om enkel met Martin Scorsese samen te werken, zou ik het doen. Ik zou zelfs zijn assistent zijn op de set.”

DiCaprio hield van het Don’t Look Up-script, maar wisselde eerst vier tot vijf maanden lang ideeën uit met McKay. “We lasten een pauze in tijdens de eerste lockdown. Eens we echter een manier hadden gevonden om de film coronaproof te draaien, stemde hij warempel toe,” zegt de regisseur.

“Hij en Jen hebben fantastische acteerprestaties neergezet en komen zowel grappig als ernstig uit de hoek,” voegt McKay eraan toe.

Bron: IndieWire