Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.04.2021

Apple voor rechter voor misleidende verkoop van films op iTunes

door Vertigo

Apple kwam in het verleden al in opspraak omdat sommige op iTunes aangekochte films en series niet voor altijd beschikbaar blijven en kijkt nu tegen een rechtszaak aan.

Verschillende iTunes-gebruikers hebben in Sacramento, Californië een rechtszaak tegen Apple aangespannen omdat de manier waarop films en series in de iTunes Store verkocht worden misleidend en oneerlijk zou zijn.

De hoofdaanklager David Andino beweert dat Apple toegang tot gekochte titels kan opzeggen en dat ook al talloze keren heeft gedaan.

Volgens Apple gelooft geen enkele redelijke consument dat gekochte titels eeuwig op het iTunes-platform blijven staan. Rechter John Mendez vindt dat echter geen geldig argument omdat de term ‘kopen’ impliceert dat mensen iets in hun bezit krijgen.

Verder beweert Apple dat Andino geen concrete financiële schade heeft geleden omdat hij het enkel over de mogelijkheid dat titels verdwijnen heeft.

Ook daar gaat Mendez niet mee akkoord. Hij zegt dat Andino geld is verloren omdat Apple hem niet duidelijk over de aard van zijn aankopen heeft geïnformeerd.

De rechter heeft Apples voorstel om de zaak te laten vallen dan ook afgewezen en voegt eraan toe dat het bedrijf mogelijk zal verplicht worden om de verkoop van films en series in de iTunes Store te herzien. Het is onduidelijk of de zaak ook effectief zal voorkomen of er er een minnelijke schikking zal getroffen worden.

Bron: /Film

Lees meer over: