Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.11.2021

Kristen Stewarts prinses Diana-pruik had duizelingwekkend prijskaartje

door Vertigo

Voor haar transformatie in prinses Diana droeg Spencer-actrice Kristen Stewart een pruik waar een duizelingwekkend prijskaartje aan vasthing.

Volgens haar- en make-updesigner Wakan Yoshihara werden er twee exemplaren gemaakt, die elk 6000 dollar kostten en zes weken in beslag namen om te vervaardigen.

“Ik heb de pruik wellicht drie keer gekleurd voordat ik Kristen ontmoette,” zegt Yoshihara. “Toen Kristen de pruik voor het eerst paste, wist ik dat de kleur niet goed was en heb ik ze opnieuw gekleurd.”

“Kristen wilde eerst geen pruik dragen,” vervolgt ze. “Ik denk dat ze geen ervaring had met goede pruiken. We kregen echter positieve feedback op de combinatie van pruik en make-up en ze was heel tevreden en zelfzeker.”

Yoshihara kreeg van Spencer-regisseur Pablo Larraín de opdracht om Diana in Kristen Stewart te transformeren en niet omgekeerd. Zo werd de kleur van de pruik aangepast aan de huidskleur van de actrice.

Verder wilde Larraín niet per se trouw blijven aan de periode waarin de film zich afspeelt, december 1991. “In die tijd had Diana vrij kort haar, dus aanvankelijk toonde ik Pablo foto’s van die look,” zegt Yoshihara.

“Hij gaf me echter foto’s van haar haarstijl uit 1986,” vervolgt ze. “Diana was toen veel gelukkiger en had langer haar. Dus heb ik gelijkaardige foto’s gezocht om die stijl na te bootsen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: