Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.09.2021

Kristen Stewart openhartig over vertolking van prinses Diana in Pablo Larraíns Spencer

door Vertigo

Kristen Stewart krijgt lovende recensies voor haar vertolking van prinses Diana in Pablo Larraíns Spencer en heeft onthuld hoe ze de rol benaderde. De film gaat over Diana’s beslissing om haar man prins Charles te verlaten.

“Het was een vreemde ervaring omdat we heel voorzichtig te werk moesten gaan gaan,” zegt Stewart. “We weten namelijk allemaal dat sommige mensen die nauw bij het verhaal betrokken waren nog leven.”

De actrice probeerde sowieso niet in Diana te transformeren. “Ik zou nooit volledig iemand anders kunnen worden,” zegt ze. “Diana voelde zich enorm vitaal en om dat te kunnen spelen, moest ik meer mezelf zijn.”

Stewart wilde vooral vastleggen hoe Diana de mensen deed voelen. “We focusten ons niet op uiterlijk vertoon of karaktertrekken, maar op de krachtigere en impactvollere elementen die daaronder schuilgingen,” zegt ze.

Volgens Stewart was Diana bijna te goedaardig om waar te zijn en ze vergelijkt haar met het Amerikaanse tv-icoon Mister Rogers. “Bij zo’n mensen stel je je de vraag of ze echt wel zo oprecht zijn, omdat het je ongemakkelijk maakt,” zegt de actrice. “Diana heeft me enorm doen openbloeien.”

Bron: IndieWire