Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.10.2021

Kristen Stewart openhartig over prinses Diana-voorgangster en -voorbereiding

door Vertigo

Kristen Stewart vertolkt prinses Diana in Pablo Larraíns Spencer en is een grote fan van Emma Corrins Lady Di-vertolking in The Crown.

“Ik heb seizoen vier wellicht in één nacht uitgekeken,” zegt Stewart. “Emma Corrin heeft een prachtige acteerprestatie neergezet. Niet dat mijn mening ertoe doet, maar ik vond haar echt geweldig.”

Stewart werkte net als Corrin en Naomi Watts, die Diana speelde in Oliver Hirschbiegels gelijknamige biopic, samen met dialectcoach William Conacher. Daarnaast deed Stewart heel veel research over Lady Di.

Hoewel ze goed was voorbereid, vond Stewart de rol uitdagend omdat Diana volgens haar een enigma blijft. “De betrouwbare bronnen zijn soms tegenstrijdig en zelf zei ze niet altijd hetzelfde in elk interview,” zegt de actrice. “Vaak was het verschil tussen feit en fictie onduidelijk.”

“Diana is jammer en ironisch genoeg een van de meest mysterieuze mensen in de geschiedenis en dat terwijl ze enkel dichter bij het volk wilde staan en zichzelf wilde openbaren,” vervolgt ze.

Door zich in Diana te verdiepen voelde Stewart zich op een soort ‘elementaire’ manier met haar verbonden. “Ik vind het ook helemaal niet erg als mensen vinden dat ik haar niet perfect imiteer,” voegt ze eraan toe.

Bron: IndieWire