Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.10.2021

Ben Affleck prijst zijn The Tender Bar-regisseur George Clooney de hemel in

door Vertigo

Ben Affleck speelt een van de hoofdrollen in George Clooneys The Tender Bar, een verfilming van J.R. Moehringers gelijknamige memoires, en heeft niets dan lof voor zijn regisseur.

“Ik heb nog nooit met een regisseur samengewerkt die me zo’n goede, bruikbare en nuttige feedback heeft gegeven,” zegt Affleck en voegt eraan toe dat Clooneys eigen lange en rijke acteercarrière daar voor iets tussenzit.

“Hij zegt dat hij veel heeft geleerd van regisseurs waar hij zelf mee samenwerkte, maar hij heeft ook veel geleerd uit zijn eigen ervaringen als acteur en de soorten van rollen die hij heeft gespeeld,” vervolgt Affleck.

De acteur vertelt dat het er bij een aantal regisseurs waar hij de handen mee in elkaar sloeg anders aan toeging. “Soms kreeg ik voor aanvang van een opname een 45 minuten lange uitleg die zo omslachtig en abstract was dat ik niet wist wat ik moest doen,” zegt Affleck.

“Georges feedback gaat zowel over het innerlijke van het personage als over de specifieke gebeurtenissen in een scène. Hij is echt een expert en ik ben gezegend dat ik de kans heb gekregen om met hem samen te werken.”

Volgens Affleck kan Clooney op een heel specifieke en beknopte manier overbrengen wat hij wil. “Bovendien maakt hij altijd de juiste keuzes en ben je beschaamd dat je er niet zelf aan hebt gedacht,” zegt Affleck. “Soms zegt hij iets eenvoudigs waardoor de hele scène vijf keer beter wordt.”

Bron: /Film