Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.09.2016

Te koop: huis van Mrs. Doubtfire

door Vertigo

Wie altijd al in een iconische filmlocatie heeft willen wonen krijgt nu die kans. Het bekende huis uit Mrs. Doubtfire staat namelijk te koop. Nadeel is wel dat kandidaat kopers naar San Francisco moeten verhuizen en bij aankomst 4,45 miljoen dollar armer zullen zijn.

De Victoriaanse villa werd gebouwd in 1893, is twee verdiepingen hoog met vier slaapkamers en heeft door zijn grote kamers met veel lichtinval een heel open gevoel. Honderd jaar later werden Robin Williams’ fratsen als een van zijn meest geliefde personages Mrs. Doubtfire er gefilmd.

In die komedieklassieker verkleedde Williams zich als vrouwelijke oppas om zo na een echtscheiding toch nog in contact te blijven met zijn kinderen. Door de jaren heen zijn er enkele opknapbeurten gebeurd aan het huis, maar het is voor het grootste deel nog identiek aan de film.

De huidige eigenaar is naar eigen zeggen altijd gastvrij geweest tegenover fans die het huis kwamen bekijken. Zo diende het na de dood van Williams in 2014 nog als gedenkplaats en lag de trap bezaaid met bloemen en rouwberichten voor de overleden acteur.

Bron: SFGate

Lees meer over: