Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.09.2016

Filmflits: Michael Shannon, Mel Gibson, Rachel Weisz en meer!

door Steven Tuffin

Michael Shannon trekt ten oorlog in The Current War
Michael Shannon deelt binnenkort het scherm met Benedict Cumberbatch in The Current War. De film volgt de machtsstrijd tussen Thomas Edison en George Westinghouse, twee uitvinders die proberen om het Amerikaanse elektriciteitsnetwerk te patenteren. Regisseur Alfonso Gomez-Rejon (Me and Earl and The Dying Girl) kruipt in de regiestoel.

Bron: Deadline

Mel Gibson vertolkt spion in komedie Every Other Weekend
Mel Gibson is duidelijk terug van weggeweest. Na Blood Father, Hacksaw Ridge en The Professor and the Madman zal Gibson een spion vertolken in Every Other Weekend. De film gaat over een tiener die vermoedt dat zijn vader een CIA-spion is, terwijl het eigenlijk zijn grootvader (Gibson) is die als superspion aan de bak komt. De Franse regisseur Benjamin Rocher (La horde) regisseert.

Bron: AV Club

Rachel Weisz vertolkt de hoofdrol in Disobedience
Rachel Weisz zal de hoofdrol vertolken in Disobedience, een verfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Naomi Alderman. Het boek volgt een jonge Joods-Orthodoxe vrouw die terugkeert naar haar geboortedorp na de dood van haar vader. Weisz fungeert niet alleen als actrice, maar ook als producentente.

Bron: Variety

Gouden Palm-Winnaar Nuri Bilge Ceylan tekent voor nieuw filmproject
Met Once upon a Time in Anatolia en de Gouden Palm-winnaar Winter Sleep toonde Nuri Bilge Ceylan zich een uitmuntend chroniqueur van het leven in modern Turkije. Volgens Cineuropa is de financiering rond voor zijn volgende filmproject, Le poirier sauvage (Ahlat agaci). De film zal het verhaal vertellen van de aspirant-schrijver Sinan, die terugkeert naar zijn geboortedorp om genoeg geld bij elkaar te sprokkelen voor een volgende publicatie. Helaas heeft zijn vader een heuse schuldenberg opgebouwd waar Sinan mee moet afrekenen.

Bron: The Film Stage

Sam Mendes heeft zijn zinnen gezet op Beautiful Ruins
Sam Mendes zal binnenkort de verfilming van het boek Beautiful Ruins produceren met de mogelijkheid het project ook zelf te regisseren. Mendes zou daarmee in de schoenen stappen van Todd Field (Little Children) die het project aanvankelijk ging regisseren. Het verhaal gaat over een Amerikaanse actrice die in 1962 naar Italië reist tijdens de productie van Cleopatra. Haar leven raakt vervlochten met dat van Elizabeth Taylor, de actrice die gestalte gaf aan de Egyptische koningin.

Bron: THR