Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.10.2020

Koen Mortier zoekt hoofdrolspeler voor nieuwe film

door Vertigo

CA/ST Casting Studio Gent lanceert de casting voor de hoofdrol in Skunk, de nieuwe langspeler van Koen Mortier (Ex-drummer, 22 mei, Engel).  De film zal in het najaar van 2021 worden gedraaid en is gebaseerd op het boek Skunk, de geur van een destructief leven van Geert Taghon.

Skunk vertelt het verhaal van Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit met marginale, agressieve en verslaafde ouders. Door deze onleefbare situatie komt Liam in een gesloten instelling terecht waar het leven bikkelhard blijkt te zijn. De mensen in Liams wereld zijn rot, zowel vanbinnen als vanbuiten. Skunk is een trip door de gestoorde maar vooral angstige wereld van een labiele jongen.

Voor het personage van Liam wordt er gezocht naar een jongeman die momenteel minimaal 17 jaar is, zodat hij voor de effectieve opnames in het najaar van 2021 minimaal 18 jaar is.

Het personage is jonger, maar omwille van de wetgeving met betrekking tot het werken met minderjarigen werd er geopteerd voor een meerderjarige acteur. Kandidaten dienen er dus bij voorkeur jonger uit te zien.

Idealiter zijn ze ook de Vlaams-Brabantse of West-Vlaamse tongval machtig, maar ook indien dit niet het geval is komen ze in aanmerking. Een persoonlijke affiniteit hebben met het personage kan een meerwaarde zijn. De regisseur staat open voor kandidaten zonder ervaring.

“De jongeren moeten in de huid van hun karakter kunnen kruipen, hoe ondenkbaar ook,” zegt Mortier. “Het zal niet alleen een lange zoektocht zijn naar het juiste talent, maar het zal ook tijd nemen om ze in de juiste tuning van het karakter te krijgen.”

Casting director Kris De Meester, die reeds eerder werkte met Koen Mortier aan Ex-drummer, organiseert de casting. Om in aanmerking te komen kunnen kandidaten kunnen zich tot 10 november 2020 voorstellen door een zelfgemaakte video op te sturen via www.skunkcasting.be.

De geselecteerden krijgen vervolgens de kans om in de studio van CA/ST Casting Studio Gent een persoonlijke auditie te doen. De Covid-19 maatregels zullen hierbij worden gerespecteerd.

Lees meer over: