Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.10.2020

Anya Taylor-Joy openhartig over hoofdrol in Mad Max: Fury Road-spin-off

door Vertigo

Anya Taylor-Joy (The Witch, The New Mutants) gaat de hoofdrol spelen in George Millers Mad Max: Fury Road-spin-off Furiosa en treedt daarmee in de voetsporen van Charlize Theron. Hoewel ze naar eigen zeggen heel enthousiast is en haar uiterste best zal doen, beseft Taylor-Joy dat ze Theron niet zal kunnen evenaren.

“Ik ben verliefd geworden op Furiosa door Charlizes vertolking,” zegt ze vanop de set van The Northman, de nieuwe film van haar The Witch-regisseur Robert Eggers. “Ik ga iets anders met de rol moeten doen, want aan haar kan ik niet tippen.”

Taylor-Joy voegt er echter aan toe dat ze altijd al heeft gedroomd van een rol waarvoor ze zowel op mentaal als fysiek vlak en zowel op als naast de set de volle honderd procent moet geven. “Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijzelf te pushen, mijn grenzen te verleggen en meer te bereiken dan ik voor mogelijk hield,” vervolgt ze.

Eerst is Taylor-Joy nog te zien in Last Night in Soho van Edgar Wright. “Hij was een van de eerste die mij feliciteerde met mijn rol in Furiosa,” zegt de actrice. Zelf zit ze tussen de opnames van The Northman door in quarantaine en heeft ze het nieuws gevierd door naar Harry Potter te kijken en lekker te eten.

Bron: IndieWire