Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.09.2019

King of the Belgians-sequel opent Pools filmfestival

door Vertigo

The Barefoot Emperor van Jessica Woodworth en Peter Brosens opent het Warsaw Film Festival op 11 oktober. Dat werd zonet bekendgemaakt door de festivalorganisatie. Het vervolg op King of the Belgians ging begin september in wereldpremière in Toronto. Op 13 oktober beleeft de film zijn Belgische première tijdens Film Fest Gent in aanwezigheid van Geraldine Chaplin en de Belgische cast en crew. De bioscooprelease in België staat gepland voor februari 2020.

The Barefoot Emperor vertelt hoe de laatste Koning der Belgen de eerste Keizer van Europa wordt. Peter Van den Begin speelt opnieuw Nicolas III, Koning der Belgen. In King of the Belgians zag hij zijn koninkrijk uiteenvallen, in The Barefoot Emperor raakt de koning door een geweerschot in Sarajevo gewond aan het oor en wordt hij wakker in het zomerverblijf van Tito, de voormalige president van Joegoslavië, op een eiland voor de westkust van Kroatië. Hij probeert te ontsnappen, maar wordt tegengehouden en door een speciale delegatie benoemd als eerste Keizer van het nationalistische Nova Europa. Maar de koning wil niet langer zijn leven door anderen laten bepalen en neemt het lot in eigen handen.

The Barefoot Emperor werd in het najaar van 2018 gedraaid op de Kroatische Brijuni-eilanden. Naast Peter Van den Begin zijn er opnieuw belangrijke bijrollen voor Titus De Voogdt, Lucie Debay, Bruno Georis en Pieter van der Houwen. Daarnaast duiken ook Geraldine Chaplin en Udo Kier op, twee klinkende namen uit de internationale filmwereld. Ook de crew is grotendeels dezelfde als voor King of the Belgians: Ton Peters stond achter de camera, David Verdurme deed de montage en Pepijn Aben verzorgde het geluid.

The Barefoot Emperor is de vijfde speelfilm van het regisseursduo Woodworth en Brosens. Eerder regisseerden ze samen La cinquième saison (2012), Altiplano (2009) en Khadak (2006).

In België zal Lumière de film in februari 2020 in de bioscoop uitbrengen.