Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.06.2021

Kinepolis heeft geslaagde heropening achter de rug

door Vertigo

Kinepolis kreeg bij de heropening van de Belgische bioscopen op 9 juni ongeveer 7500 bezoekers over de vloer en woordvoerster Anneleen Van Troos reageert tevreden.

“Dat zijn er meer dan op de heropeningsdag vorig jaar,” zegt Van Troos aan HLN. “Terwijl dat toch een vakantiedag was en dit maar een ‘gewone’ woensdag in juni, met de examens in het verschiet.”

Van de 7500 bioscoopgangers gingen er 2500 naar The Conjuring: The Devil Made Me Do It kijken, waardoor de Conjuring-threequel de hoogst genoteerde film op openingsdag werd. Op twee en drie stonden Cruella en Tom and Jerry.

Volgens Van Troos is ook de voorverkoop voor de Conjuring-marathons in het weekend van 12 en 13 juni veelbelovend, net als de voorverkoop in het algemeen.

Vooral op zaterdag plannen veel Belgen een bioscoopbezoek, hoewel de Rode Duivels dan hun eerste EK-match spelen. “Het lijkt erop dat de bioscoop een goed alternatief is voor wie geen voetbal lust,” zegt Van Troos.

Aangezien The Conjuring: The Devil Made Me Do It het goed deed aan de Belgische box-office, verwacht Kinepolis ook veel interesse in A Quiet Place Part II, die op 23 juni de zalen haalt maar volgende week al op veel plekken in avant-première speelt.

Bron: HLN