Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.10.2015

Kevin Janssens in zee met Amerikaans talentagentschap

door Jimmy Van der Velde

Kevin Janssens gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse talentagentschap William Morris Endeavor (WME). Het nieuws, dat de acteur ondertussen bevestigde, volgt in de nasleep van de wereldpremière van D’Ardennen op het Toronto International Film Festival, waar professionals de vertolking van Janssens als zijn ‘carrière-bepalende moment’ bestempelden. Met ruim 35.000 bezoekers na negen dagen in release kent de film bij ons alvast een vliegende start.

Met WME kiest Janssens voor hetzelfde talent agency als Robin Pront, de regisseur van D’Ardennen. Onder zijn klanten bevinden zich topspelers uit o.a. de film-, televisie-, theater-, muziek-, mode-, culinaire-, digitale media en literaire wereld. Martin Scorsese, Quentin Tarantino, Christopher Nolan, Matt Damon, Ben Affleck en Mark Wahlberg zijn slechts enkele opvallende namen uit het klantenbestand van het agency.

Het team dat Janssens bij WME begeleidt, staat onder leiding van Hanley Baxter die o.a. ook Jonah Hill, Ellen Page en Jaimie Alexander onder zijn vleugels heeft.

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival, opende D’Ardennen bij ons op 13 oktober het Film Fest Gent. Distributeur KFD bracht de film een dag later uit in de Belgische bioscopen. Naast Janssens zien we in de hoofdrollen Veerle Baetens en Jeroen Perceval (die samen met Pront het scenario schreef). De film is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage Film in coproductie met Eyeworks en PRPL/Bastide Films in Nederland. Xiaojuan Zhou van Attraction Distribution coördineert de internationale verkoop. Zo is de film ondertussen al verkocht aan o.a. Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen en Zweden.

Bron: VAF