Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.06.2020

Kenneth Branagh onthult verschillen tussen Murder on the Orient Express & sequel

door Vertigo

Regisseur en hoofdrolspeler Kenneth Branagh heeft onthuld waarin Death on the Nile, zijn tweede verfilming van een Agatha Christie-roman rond detective Hercule Poirot, zich onderscheidt van zijn voorganger Murder on the Orient Express.

“Agatha Christie geloofde echt in wat ze schreef,” zegt hij. “Ik denk dat het verhaal gebaseerd is op haar persoonlijke ervaringen met pijnlijke relaties.”

“Hercule Poirot zegt in het boek dat er in elke relatie één iemand de ander te graag ziet en daardoor afziet,” vervolgt hij. “Volgens mij is dat iets universeels.”

“Liefde is in de woorden van Poirot niet veilig en dat is zeker het geval in deze film,” zegt Branagh en voegt eraan toe dat het personage van Poirot verder wordt uitgediept.

“Het is een heel donkere, sexy en onrustwekkende film,” vervolgt hij. “De kijker krijgt nog steeds verschillende opwindende locaties te zien, maar zal zich ongemakkelijk voelen omdat het verhaal over primaire emoties gaat die voor mensen een struikelbok vormen zoals liefde, bezit, lust en jaloezie.”

Bron: The Playlist