Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.06.2020

Judd Apatow openhartig over lachen met Donald Trump

door Vertigo

Judd Apatow haalde in het verleden al meermaals uit naar Donald Trump en zei onlangs: “Het is belangrijk om te spotten met iemand die ons respect niet verdient. Dat is de bedoeling van politieke komedies en satires.”

In tegenstelling tot zijn collega Adam McKay (Anchorman, Vice) ziet Apatow zich echter niet meteen overstappen van komedies naar politieke satires.

“Uiteraard heb ik veel bewondering voor wat Adam heeft gedaan,” zegt Apatow. “Het is een heel uitdagende klus en ik ben zeker dat ik nog projecten ga proberen maken met intelligentere ambities.”

“We leven in een complexe wereld en de kunst, zowel drama als komedie, zullen daarvan een spiegel moeten zijn,” vervolgt hij. “Aan de andere kant wil je de mensen soms even entertainen en afleiden van hun stress.”

In dat opzicht koos Apatow om zijn nieuwe film The King of Staten Island uit te brengen op video-on-demand in plaats van te wachten tot de bioscopen weer open zijn.

“De film gaat over trauma en hoe mensen omgaan met rouw,” zegt hij. “Ik vond het dus heel gepast om hem nu uit te brengen en hoop dat hij mensen blijdschap brengt en hen helpt om de recente gebeurtenissen te verwerken. Het voelde verkeerd aan om de film een jaar uit te stellen omdat het leuk zou zijn hem in de bioscoop te ervaren.”

Bron: IndieWire