Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.03.2022

Keanu Reeves-films verwijderd van Chinese streamingdiensten na steun voor Tibet

door Vertigo

Chinese streamingplatformen zoals Tencent Video en Youku zijn naar verluidt massaal films met Keanu Reeves aan het verwijderen, nadat de acteur recent zijn steun voor Tibet uitsprak. In januari werd aangekondigd dat Reeves zou optreden op het 35ste jaarlijkse Tibet House Benefit Concert, naast onder meer Patti Smith, Cyndi Lauper en Iggy Pop. Eerder deze maand ging het evenement voor het tweede jaar op rij virtueel door.

Na de aankondiging werd de acteur op sociale media door Chinese nationalisten uitgejoeld. China weigert Tibet de volledige onafhankelijkheid te verschaffen en heeft een lange tradtie met het uitsluiten van artiesten die steun uitdrukken voor Tibet en/of de Dalai Lama. Reeves’ recentste film, The Matrix Resurrections, opende onlangs in China en werd door de hetze geboycot door nationalisten, met teleurstellende inkomsten tot gevolg.

Zo goed als alle films uit Reeves’ oeuvre zijn niet meer te vinden op Chinese streamingdiensten, met uitzondering van zijn voiceoverwerk voor Toy Story 3. Eerder werden ook Richard Gere en Selena Gomez persona non grata in China voor hun steun aan de Dalai Lama.

Bron: Variety

Lees meer over: