Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.03.2022

SPOILERALARM: James Bond krijgt luguber aandenken op filmlocatie No Time to Die

door Vertigo

SPOILERALARM

De Faeröer eilanden hebben James Bond, tenminste Daniel Craigs incarnatie, een laatste rustplaats gegeven,.

De eilandengroep wilde erkenning geven aan de Britse geheim agent nadat het eiland Kalsoy dienst deed dienst als de schurkenbasis voor Bonds tenminste toch No Time to Die-tegenstander Lyutsifer Safin waar 007 uiteindelijk om het leven komt

De grafsteen voor Bond kan gevonden worden nabij de Kallur-vuurtoren op het eiland. Het opschrift luidt: “Ter nagedachtenis an James Bond, 1962-2021”, zo laat de officiële Guide to the Faroe Islands-pagina weten.

Het ontwerp komt overeen met dat van Bonds ouders in Skyfall en heeft een speciale inscriptie die in de film door M (Ralph Fiennes) wordt voorgelezen: “De taak van een mens is om te leven en niet enkel te bestaan”, een citaat van auteur Jack London dat werd gebruikt door Bond-bedenker Ian Fleming als onderdeel van een overlijdensbericht voor 007 wanneer hij wordt verondersteld dood te zijn.

Fans van de geheim agent kunnen een rondleiding door de Faeröer boeken om een speciale James Bond Sightseeing excursie te doen langs de verschillende locaties waar No Time To Die werd gedraaid.

Bron: IndieWire