Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.09.2020

Kate Winslet heeft spijt van samenwerkingen met Roman Polanski en Woody Allen

door Vertigo

Hoewel ze de twee van seksueel misbruik beschuldigde regisseurs eerder verdedigde, heeft Kate Winslet er nu spijt van dat ze in zee ging met Roman Polanski voor Carnage en met Woody Allen voor Wonder Wheel.

“Waarom heb ik dat in godsnaam gedaan?” zegt ze. “Het is ongelooflijk dat ze zo lang zoveel aanzien hebben genoten in de filmsector. Het is fucking schandalig.”

“Ik moet de verantwoordelijkheid dragen dat ik met beiden heb samengewerkt,” vervolgt ze. “Ik kan de tijd niet terugdraaien en ik heb er veel spijt van.”

Winslet is binnenkort te zien in Francis Lee’s Ammonite, een romantisch drama over twee vrouwen. De film heeft haar nog meer doen inzien dat vrouwen zelf moeten bepalen wat ze met een film willen zeggen en hoe ze willen geportretteerd worden.

“Het leven is fucking kort en ik wil mijn best doen om een degelijk voorbeeld te zijn voor jongere vrouwen,” zegt ze. “We laten hen een kapotte wereld na en ik wil een beetje integriteit hebben.”

Verder vertelt Winslet dat ze zelf het slachtoffer werd van seksuele intimidatie op de set van Peter Jacksons Heavenly Creatures, haar doorbraakrol.

Voor een bepaalde scène waren Winslet en haar tegenspeelster Melanie Lynskey namelijk topless, waarop één van de cameralui zei: “Het is erectiedag vandaag, jongens.”

Winslet zegt dat ze te jong was om te reageren en dat ze het incident vergeten was. “Nu zie ik het echter heel helder voor mij,” voegt ze eraan toe. “Ik weet nog hoe de man in kwestie eruitzag en hoe hij heette.”

“Hij was een vriendelijke kerel, maar als je jonger bent, wuif je zo’n dingen gewoon weg omdat je denkt dat mannen nu eenmaal zo’n dingen zeggen,” vervolgt ze.

“Ik ken geen enkel meisje dat nog niet met een bepaalde vorm van seksuele intimidatie werd geconfrotneerd. Ook al zijn het maar woorden, blijven ze heel krachtig. Het is zoals pesten.”

Bron: IndieWire