Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.06.2021

Justin Theroux openhartig over bizarre David Lynch-samenwerkingen

door Vertigo

Justin Theroux was te zien in David Lynch’ Mulholland Drive als een regisseur genaamd Adam Kesher en zegt dat hij voor aanvang van de opnames amper iets over zijn personage of het verhaal afwist.

In een bepaalde scène ontdekt Adam dat zijn vrouw hem bedriegt met de man die het zwembad onderhoudt. Toen Theroux meer uitleg vroeg, liet Lynch de set ontruimen om onder vier ogen met de acteur te praten.

“Ik begon vragen te stellen en hij antwoordde telkens: ‘Ik weet het niet, makker, maar we gaan het ontdekken’,” zegt Theroux. “Hij probeerde niet gevat, onbeschoft of ontwijkend te zijn, maar hij wist het oprecht niet.”

“Samenwerken met David Lynch is als een roltrap nemen naar een wolk zonder te weten waar je terechtkomt,” vervolgt de acteur en voegt eraan toe dat Lynch’ Inland Empire, waarin hij ook meespeelde, een beetje beetje al even vreemd avontuur was.

Volgens Theroux heerste er een aangename sfeer op de set, maar was het eindproduct helemaal niet wat hij verwacht had. “Eenmaal David Lynch alles gemonteerd heeft, lijkt het helemaal niet meer op wat je tijdens de shoot ervaren hebt,” zegt hij.

Bron: IndieWire