Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.06.2021

Guillermo del Toro en Bradley Cooper over nauwe samenwerking aan nieuwe film

door Vertigo

Regisseur Guillermo del Toro en acteur Bradley Cooper hebben stilgestaan bij hun samenwerking aan Nightmare Alley, een verfilming van William Lindsay Greshams gelijknamige roman over een kermiskramer (Cooper) en een psychiater (Cate Blanchett).

“We zijn al tweeënhalf jaar met de film bezig,” zegt Cooper. “Het was een unieke ervaring omdat de opnames door de coronacrisis zes maanden stillagen. Guillermo en ik zijn vrienden voor het leven geworden.”

“Toen ik Bradley voor het eerst ontmoette, dacht ik niet dat het zo’n diepzinnge film zou worden,” zegt del Toro. “We begonnen over het script te praten en het werd een weerspiegeling van onze ideeën over het leven en de manier waarop we naar de wereld kijken.”

“Ik besefte dat er geen verschil is tussen regisseurs en acteurs en daar moest ik even aan wennen,” vervolgt hij. “Normaal maak ik heel gedetailleerd geconstrueerde films, maar dit was een avontuur. Het heeft mijn manier van films maken voorgoed veranderd.”

Voor de pandemie ging het er op de set van Nightmare Alley woelig aan toe, maar zowel del Toro als Cooper zijn het erover eens dat het de film ten goede kwam.

“We hebben eerst de tweede helft gedraaid,” zegt Cooper. “Dat was niet de bedoeling, maar we hadden geen andere keuze door problemen met sets, beschikbaarheden van acteurs, waaronder mezelf, en de weersomstandigheden.”

Del Toro voegt eraan toe dat de zes maanden toen de productie stillag een zegen waren. “We kregen de kans om alles te analyseren en waar nodig te herwerken voordat we de opnames hervatten,” zegt hij.

Bron: IndieWire