Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2017

Deze Justice League-scènes sneuvelden in de montage

door Vertigo

We zullen waarschijnlijk nooit zeker weten wat Joss Whedon precies veranderde aan Justice League toen hij de regiestoel overnam van Zack Snyder. Toch vragen fans zich af welke scènes onder Whedons leiding werden gefilmd en welke scènes van Snyder er geschrapt werden.

Volgens de geruchtenmolen zouden Aquaman en Cyborg de grootste slachtoffers zijn van Whedons knip- en plakwerk. Hun achtergrondverhaal zou drastisch zijn ingekort. Zo werd een emotionele scène tussen Cyborg en zijn overleden moeder weggelaten.

Aquaman-acteur Jason Momoa gaf eerder al aan dat de achtergrond van zijn personage als half mens, half Atlanteaan oorspronkelijk een grotere rol speelde: “Zack en ik probeerde duidelijk te maken dat Aquaman als jongen naar Atlantis werd gebracht en daar als halfbloed een outcast werd. Zijn fuck you-attitude is toen ontstaan, omdat hij niet geaccepteerd werd.”

Fans maakten ook al een compilatie van scènes uit de trailers die niet in de uiteindelijk film te zien zijn:

Uit dat allerlaatste moment kunnen we afleiden dat de herintrede van – spoiler alert – Superman aanvankelijk net iets anders verliep.

Bron: Dark Horizons