Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.11.2017

En toen sprong Morrissey in de bres voor Kevin Spacey

door Vertigo

De carrière van Kevin Spacey lijkt voorbij nadat hij de afgelopen weken door verschillende mannen van seksueel misbruik werd beschuldigd. De acteur werd vervangen door Christopher Plummer in Ridley Scotts ontvoeringsdrama All the Money in the World en wordt waarschijnlijk ontslagen uit de Netflix-serie House of Cards.

Recent kreeg Spacey echter een opvallende steunbetuiging. Zanger Morrissey noemde de beschuldiging van acteur Anthony Rapp belachelijk. Die zei dat Spacey hem in 1986 na een feestje aan hem opdrong, Rapp was toen 14 jaar.

Morrissey trekt de onschuld van Rapp nu in twijfel. “Voor zover ik weet was hij in een kamer met een 14-jarige jongen. Hij was 26 en de jongen 14. Ik vraag me af waar de ouders van die jongen waren. En kon die niet weten wat er zou gebeuren?”

“Ik ben in mijn jeugd in elk geval nooit in zo’n situaties terecht gekomen,” ging de zanger verder. “Want ik was me er bewust van wat er dan zou kunnen gebeuren. Als je in iemand zijn slaapkamer bent, dan moet je weten waartoe dat kan leiden. Daarom lijkt die getuigenis me niet zo geloofwaardig. Ik denk dat Spacey onterecht wordt aangevallen.”

De zanger benadrukte wel dat hij alle vormen van seksueel misbruik veroordeelt, maar vindt dat de persoon die als slachtoffer wordt bestempeld “soms gewoon teleurgesteld is.”

Bron: IndieWire