Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.01.2015

Juryprijs voor Vlaamse kortfilm Bad Hunter in Australië

door Jimmy Van der Velde

Bad Hunter, de nieuwe kortfilm van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa, is tijdens de slotceremonie van het Internationaal Kortfilmfestival Flickerfest in Australië bekroond met de Speciale Juryprijs voor Beste Internationale Kortfilm. Het is de vierde internationale award voor de prent.

Kalifa’s nieuwste heeft zijn start niet gemist op internationaal niveau. De film was al te zien op vijf buitenlandse festivals en viel tot nu toe al vier keer in de prijzen. Na zijn internationale première op het Wereldfilmfestival van Montréal keerde Kalifa huiswaarts met de Juryprijs voor Korte Film, in Valladolid was er de Silver Spike, gevolgd door opnieuw een Juryprijs op het Internationaal Filmfestival van Dubai.

In eigen land was de film ondertussen ook te zien tijdens het kortfilmfestival van Leuven en Brussel, het Filmfestival Oostende en het Filmfestival Delicatessen. In Brussel kon de film rekenen op een speciale vermelding.

Met Bad Hunter brengt Kalifa het verhaal van de 19-jarige Bahoz die dagelijks gaat jagen in de bergen. Zijn strooptochten leveren niet veel op, maar op een dag verandert zijn leven voorgoed.

Na eerdere successen met zijn kortfilms Land of the Heroes, Baghdad Messi en nu ook Bad Hunter, is Sahim Omar Kalifa momenteel bezig met het ontwikkelen van zijn eerste speelfilm, Zagros. De productie is in handen van A Private View (Trouw met mij), het Gentse productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem.

Bron: VAF