Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.10.2016

Jurassic World-sequel vergeleken met Empire Strikes Back

door Steven Tuffin

Hoewel het plot van de Jurassic World-sequel nog niet onthuld is, worden er steeds meer details over de film gelost. Eerder meldden we dat de toon donkerder en griezeliger zou zijn, meteen ook de reden waarom de Spaanse huivermaestro J.A. Bayona werd ingehuurd als regisseur.

Colin Trevorrow, regisseur van de vorige aflevering en ditmaal producent van dienst, liet ook nog vallen dat de sequel een aanklacht wordt tegen de manier waarop dieren dezer dagen behandeld worden: “De dino’s worden geconfronteerd met misbruik zowel in wetenschappelijke als in militaire kringen, maar ook ver daarbuiten.”

Bayon vergelijkt de film op zijn beurt dan weer weer met The Empire Strikes Back en The Wrath of Kahn, ook sequels die een stuk donkerder waren dan hun voorgangers: “We gaan dingen doen die in de saga nog nooit gebeurd zijn. Er zullen schokkende passages passeren.”

Filmstudio Universal heeft de release van Jurassic World 2 gepland voor 22 juni 2018. Verwacht wordt dus dat de productie begin volgend jaar van start gaat.

Bron: /Film