Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.07.2018

Jude Law reageert op hetze rond geaardheid Fantastic Beasts-personage

door Vertigo

In Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald geeft Jude Law gestalte aan Albus Dumbledore, het Harry Potter-personage dat door schrijfster J.K. Rowling geout werd als homoseksueel. Regisseur David Yates bevestigde eerder dat de sequel op Fantastic Beasts and Where to Find Them niet op Dumbledore’s geaardheid zou ingaan, waardoor de film al heel wat kritiek kreeg te verduren.

Law heeft zich voor het eerst uitgesproken over de controverse en probeerde de gemoederen te bedaren. “Dumbledore wordt net zoals gewone mensen niet gekenmerkt door zijn geaardheid,” zei hij. “Hij heeft meerdere facetten. Daarbij moet je onthouden dat dit slechts de tweede film is in een reeks van vijf. Rowlings werk is briljant, omdat ze de ware aard van haar personages langzaam onthuld. In deze film leer je Albus net kennen en uiteraard valt er nog veel meer over hem te vertellen.”

In de boeken had Dumbledore een nauwe band met Grindelwald (Johnny Depp) toen beide nog jong waren. “Ze werden verliefd op elkaars ideeën en elkaar,” zei Yates. Hun relatie zal in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald echter (nog) niet aan bod komen, omdat Law en Depp niet samen in beeld zullen zijn.

“Dumbledore bewondert Grindelwald vanop een afstand,” zei Law, “maar ze kennen elkaar niet meer en hebben elkaar al jaren niet meer gezien. Dat maakt hun relatie een stuk complexer en het wordt leuk om daar verder op in te gaan. Het verleden zal aan het licht komen.”

Bron: IndieWire