Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.04.2022

Eerste recensies Judd Apatows pandemie-komedie online

door Vertigo

Judd Apatow maakte voor Netflix The Bubble, een komedie over de pandemie die hij draaide tijdens de pandemie. Centraal staan een groep acteurs die tijdens de coronacrisis naar een afgesloten filmset in Engeland reizen om de zesde film in deĀ Cliff Beasts-franchise te filmen. Een greep uit de eerste recensies

The Playlist: “Apatows motivatie om het publiek te willen opvrolijken tijdens de pandemie wordt tenietgedaan door zijn overtuiging dat hij de juiste man is voor die taak. Deze giechelige kritiek op de tijdsgeest voelt als een film die is samengegooid met de haast en gedrevenheid van een reddende held die de mensheid te hulp schiet in tijden van crisis. Niemand zat hier echter zo hard op te wachten.”

IndieWire: “The Bubble illustreert perfect de unieke pijn van het bekijken van een reeds achterhaalde satire op dezelfde crisis die je nog steeds aan het proberen doorkomen bent.”

Variety: “Een mockumentary had waarschijnlijk een betere manier geweest om dit verhaal te brengen. Die aanpak voelt misschien wat achterhaald dezer dagen, maar dat is niet anders met het merendeel van de grappen in The Bubble.

The Hollywood Reporter: “Tijdens de lange dagen van de vroege lockdownperiode begonnen sommigen te bakken of te haken om zich bezig te houden. Judd Apatow greep een hoop Netflix-geld en flanste een komedie in elkaar die met haken en ogen aan elkaar hangt en barst van het verspild talent.”

A.V. Club: “De normaliter empathische regisseur maakte een Netflix-komedie die net zo zielloos is als de films die hij bekritiseert.”

Bron: The Playlist

 

Lees meer over: