Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.04.2019

Joker, Wonder Woman 1984 en Birds of Prey toegelicht op CinemaCon

door Vertigo

Nog voor hij online stond werd de eerste trailer van Joker met Joaquin Phoenix vertoond tijdens de Amerikaanse filmbeurs CinemaCon.

Regisseur Todd Phillips was erbij en zei dat niet alle geruchten over de solofilm kloppen. Verder beschreef hij de film als een oorsprongsverhaal over een personage die geen definitieve ontstaansgeschiedenis heeft en als een tragedie.

De aanwezige pers reageerde enthousiast op Twitter en vergeleek de beelden met Martin Scorsese’s Taxi Driver en Darren Aronofsky’s Requiem for a Dream.

https://twitter.com/katerbland/status/1113224638337654786

https://twitter.com/ScottWamplerBMD/status/1113223720309542917

Naast de eerste Joker-trailer werden ook beelden van Wonder Woman 1984 and Birds of Prey (Or the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) vertoond op CinemaCon.

“De film staat op zich en Diana beschikt over al haar krachten,” zei Wonder Woman-regisseuse Patty Jenkins en hoofdrolspeelster Gal Gadot wil al aan het vervolg beginnen en er nog iets veel specialer van maken.

Naast footage van Gadot in eighties-kledij vingen de aanwezigen ook een glimp op van Kristen Wiggs slechterik Cheetah. “Ze is nu eens een vriendin en dan weer een collega,” zei Jenkins, “en wordt Diana’s aartsvijand.”

In het Birds of Prey-filmpje legde Margot Robbie uit dat haar personage Harley Quinn geen deel uitmaakt van de knettergekke meidenbende, maar er soms mee optrekt.

Verder waren ook de echte Birds of Prey te zien, namelijk Black Canary (Jurnee Smollett-Bell), Huntress (Mary Elizabeth Winstead) en Renee Montoya (Rosie Perez).

Tot slot dook de schurk Black Mask (Ewan McGregor) kortstondig op. Hij is in de DC-comics een tegenstander van Batman maar volgens Robbie is Gotham in Birds of Prey niet de stad van de Dark Knight.

Bekijk enkele reacties op de beelden hieronder:

https://twitter.com/ScottWamplerBMD/status/1113222499750301698

Bron: IndieWire

Bron: IndieWire