Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.04.2019

Eerste reacties It 2- en Shining-sequel-presentaties online

door Vertigo

Tijdens de filmbeurs CinemaCon in Las Vegas werd een eerste trailer van It: Chapter Two voorgesteld. In de film wordt de volwasssen Losers’ Club uit It opnieuw geconfronteerd met de enge clown Pennywise.

Het filmpje draait voornamelijk rond Beverly (Jessica Chastain). Zij bezoekt haar ouderlijk huis in het dorpje Derry en krijgt van het oude vrouwtje dat er woont te horen dat haar vader overleden is.

De nieuwe bewoonster begint zich vervolgens vreemd te gedragen en zegt: “Weet je wat ze zeggen over Derry? Niemand gaat hier echt dood.” Vervolgens onthult ze een litteken, verschijnt ze naakt en gaat ze Beverly te lijf.

Verder werden ook de andere leden van de Losers’ Club geïntroduceerd en verscheen Pennywise in beeld met zijn rode ballonnen.

Op sociale media werd de eerste glimp op de sequel vol lof onthaald.

Het publiek werd ook warm gemaakt voor een andere Stephen King-verfilming, Doctor Sleep. De horrorprent van Mike Flanagan is een sequel op The Shining.

In de eerste trailer werd bijgevolg volop naar de Stanley Kubrick-klassieker verwezen, inclusief de originele muziek en een verschijning van het woord “Redrum”.

Bron: IndieWire, IndieWire