Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.10.2019

Joker-hetze vergeleken met Natural Born Killers-heisa door Oliver Stone

door Vertigo

Natural Born Killers blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en regisseur Oliver Stone heeft teruggeblikt op de controversiƫle film waarin de media geobsedeerd raakt door een koppel dat al moordend door de Verenigde Staten trekt.

De film inspireerde naar verluidt een aantal echte moordenaars die in de voetsporen van Mickey (Woody Harrelson) en Mallory (Juliette Lewis) wilden treden, maar dat was zeker en vast niet Stones bedoeling.

“Het was een satire,” zegt hij. “Ik had al films gemaakt met realistisch geweld en ik dacht dat het geweld in Natural Born Killers duidelijk overdreven was.”

Stone heeft het om gelijkaardige redenen omstreden Joker nog niet gezien, maar zegt dat hij wellicht dezelfde thema’s behandelt. “We leven in het tijdperk van de Joker wat sensatie en geweld betreft,” voegt hij eraan toe.

Hij wijst naar de populariteit van het true crime-genre en zegt dat Natural Born Killers het geweld in moderne tv-reeksen en films op een of andere manier voorspeld heeft.

Quentin Tarantino, wiens originele Mickey and Mallory-script grondig herschreven werd door Stone, was echter niet tevreden met het eindresultaat.

“Ik weet niet of hij de film ooit gezien heeft, maar hij ging overal gaan rondbazuinen dat hij er niks aan vond,” zegt Stone. “Dat was niet zo netjes, maar ondanks alles hebben we het er goed van afgebracht.”

Bron: IndieWire