Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.07.2020

Johnny Depp ontkent partnergeweld tegen Amber Heard tijdens Britse rechtszaak

door Vertigo

In Londen is de rechtszaak van Johnny Depp tegen The Sun aan de gang. De Britse tabloid schreef in 2018 dat de acteur zijn ex-vrouw Amber Heard fysiek heeft mishandeld.

Volgens Depp klopt dat niet en daarom klaagt hij de uitgever van The Sun aan voor laster. Zo ontkende hij tijdens zijn getuigenis in de rechtbank dat hij een woedeprobleem heeft.

“Ik was kwaad, maar dat wil niet zeggen dat ik een woedeprobleem heb,” zei hij nadat de tegenpartij een aantal andere gewelddadige incidenten uit zijn verleden aanhaalde. “Ik druk mezelf ook uit door te lachen, maar daarom heb ik nog geen humorprobleem.”

Heard beweert dat Depp in een ‘monster’ veranderde nadat hij had gedronken of drugs had genomen. “Ik ben Dr. Jekyll en Mr. Hyde niet,” zei Depp.

De acteur gaf echter toe dat hij door de jaren heen veel drugs heeft gebruikt en ermee begonnen is op elfjarige leeftijd omdat hij uit een onstabiel gezin komt. “Het was de enige manier om de pijn te verzachten,” zei hij.

Verder zei Depp dat hij het slachtoffer was van Heards ‘sociopatische, narcistisch en emotioneel oneerlijke gedrag’ en ze hem zelf op een bepaald moment heeft geslagen.

Bron: THR

Lees meer over: