Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.12.2020

Johnny Depp duizelingwekkende Fantastic Beasts 3-loon & Pirates-wangedrag onthuld

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat Johnny Depp zijn volledige loon voor de Fantastic Beasts-threequel zal krijgen, hoewel hij slechts één scène opnam voordat hij werd vervangen door Mads Mikkelsen. Nu blijkt het om een bedrag van zestien miljoen dollar te gaan.

Verder verloor Depp nog een rol door zijn nederlaag in de rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun, waarin hij beschuldigd werd van partnergeweld tegen zijn ex-vrouw Amber Heard.

De acteur zou de hoofdrol vertolken in een tv-reeks rond goochelaar en boeienkoning Harry Houdini van zijn Pirates of the Caribbean-producent Jerry Bruckheimer. Door de rechtszaak is het project echter on hold gezet.

Nochtans nam Bruckheimer het voor Depp op nadat hij zich had misdragen op de set van Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Op een bepaald moment zou Depp in één keer acht ecstasypillen geslikt hebben en gezworen hebben om Heard te terroriseren. Later werd de tip van Depps vinger afgesneden, naar verluidt een gevolg van zijn wangedrag.

Bruckheimer beweerde echter dat de acteur tussen een autodeur was blijven steken en Depp zei zelf dat Heard een fles sterkedrank naar hem had gegooid. De shoot moest in elk geval twee weken worden stilgelegd, wat Disney per dag 350.000 dollar kostte.

Bron: THR