Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.08.2022

John Leguizamo woedend over casting James Franco als Fidel Castro

door Vertigo

De casting van James Franco als Fidel Castro in de film Aline of Cuba leidt tot kritiek. Acteur John Leguizamo vindt het een schande dat een witte man de Cubaanse leider vertolkt. Dat maakt hij duidelijk in een vlammend bericht op zijn Instagram-account.

“Hoe kan dit nog altijd gebeuren?” schrijft hij. “Hollywood sluit ons dus niet alleen uit maar steelt ook nog eens onze verhalen? Boycot die film want dit is klote. Ik heb geen enkel probleem met James Franco, maar een latino is hij niet!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door John Leguizamo (@johnleguizamo)

Inmiddels reageerde een van de producenten al op de aanklacht van Leguizamo. “Ik heb altijd opgekeken naar John als een van de eerste latino acteurs die het maakte in Hollywood, begin jaren negentig”, zegt John Martinez O’Felan. “Maar zijn commentaar is cultureel onopgevoed en een blinde aanval zonder inhoud.”

De producer voegt daar nog aan toe: “Waar iemand woont, bepaalt niet zijn bloedlijn of zijn genetica. Diezelfde verwarring zie ik bij veel mensen in de latino gemeenschap. Daarom is het spijtig dat acteurs die ons vertegenwoordigen foute dingen beweren. Dat zorgt alleen maar voor meer verdeeldheid.”

Bron: THR