Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.08.2019

John Carpenter heeft spijt van broer-en zusverhaal in Halloween II

door Vertigo

In Halloween II wordt onthuld dat Michael Myers de zus is van Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), een uitvinding van coscenarist John Carpenter waar hij nog steeds spijt van heeft.

Carpenter regisseerde het origineel, waarvan het Amerikaanse tv-station NBC de uitzendrechten kocht. Volgens hen was de horrorprent echter te kort en Carpenter werd gevraagd om de speelduur aan te dikken.

“Ik geloof dat we acht minuten of zo moesten toevoegen,” zegt hij, “maar ik had de film gemaakt die ik wilde maken. Dus kwam ik met het vreselijke vreselijke broer-en-zusidee op de proppen.”

De extra scènes werden gedraaid tijdens de opnames van Halloween II. In één ervan is te zien dat Michael het woord “sister” in de muur van zijn cel had gekerfd.

Eigenlijk wilden Carpenter en zijn coscenarist Debra Hill het verhaal van Michael en Laurie niet verderzetten in de sequel. Aangezien het eerste deel een financieel succes was, liet de studio hen echter geen keuze.

Omdat het eerste deel een financieel succes was, stond de studio erop dat het verhaal van Michael en Laurie werd verdergezet in het tweede.

Dat zinde Carpenter en zijn coscenarist Debra Hill niet en daarom liet Carpenter de regie over aan Rick Rosenthal. David Gordon Greens Halloween maakte komaf met de familieband.

Green is momenteel bezig met de volgende film, Halloween Kills, en castte onlangs Kyle Richards. Zij was te zien in de originele Halloween als Lindsay Wallace, één van de kinderen waar Laurie op babysit. Richards smeekte reeds om een rol in Greens Halloween, maar kreeg toen te horen dat er geen plaats was voor haar in het verhaal.

Naast haar maakt ook Jibrail Nantambu naar eigen zeggen een comeback als Julian, de pientere jongen wiens babysitter door Michael werd vermoord in de vorige film.

Bron: The Playlist, Dark Horizons