Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.08.2022

John Boyega sluit terugkeer naar Star Wars uit

door Vertigo

Als Lucasfilm acteur John Boyega belt voor een nieuwe Star Wars-film, dan bedankt hij daar vriendelijk nee voor. Een gebrek aan steun van Lucasfilm voor eerdere racistische uithalen tegen de acteur lijkt daar de reden voor.

“Op dit moment hoeft dat voor mij niet”, zegt Boyega. “Ik denk dat je mijn personage Finn perfect in andere dingen kan gebruiken. In games. In animatieseries. Maar alles van Episode VII tot Episode IX was voor mij persoonlijk goed genoeg.”

Boyega verwijst ook naar de racistische dingen die een andere Star Wars-acteur, Moses Ingram, moest verduren. “Als ik zie hoe Ewan McGregor het nu voor hem moet opnemen, dan begrijp je hoe wijdverspreid het probleem is. Moses krijgt gelukkig vandaag wel de steun die ik niet altijd kreeg.”

Boyega haalde na zijn optreden in The Rise of Skywalker uit naar racistische uitspraken van fans over zijn personage. Hij had daarover naar eigen zeggen ook een eerlijk, open gesprek met de studiobonzen bij Disney. Daarbij wees hij hen erop dat ze zwarte personages niet op een zijspoor mogen zetten in de franchise.

Bron: IndieWire

Lees meer over: