Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.04.2020

Joaquin Phoenix en andere Hollywoodtoppers nemen het op voor katachtigen na Tiger King-succes

door Vertigo

Na het succes van de Netflix-reeks Tiger King hebben enkele Hollywood-gezichten een wetsvoorstel genaamd de Big Cat Public Safety Act van vorig jaar nieuw leven ingeblazen.

Als het Amerikaanse Congres het wetsvoorstel goedkeurt, zal het in de VS verboden zijn voor particulieren om katachtigen zoals tijgers te bezitten en er rechtstreeks mee in contact te komen.

Gabriela Cowperthwaite, de regisseur van de documentaire Blackfish over de mishandeling van orka’s, heeft een open brief aan het Congres geschreven die door onder meer Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Justin Theroux, Glenn Close, Kate Mara, Kim Basinger, Anjelica Huston, Christopher Walken, Alison Pill, Olivia Wilde, Sarah Silverman en Jenny Slate werd ondertekend.

“Documentaires kunnen verandering teweegbrengen, soms door een oproep te doen en soms door gewoon een entertainend verhaal te vertellen, waardoor we inzicht krijgen in een wereld waar we ons voorheen niet van bewust waren,” schrijft Cowperthwaite.

“Op een gegeven moment leidt de passie van miljoenen kijkers tot iets nuttigs,” voegt ze eraan toe. “Het publiek van Tiger King kan nu hetzelfde te doen.”

Lees de volledige brief hier.

Bron: IndieWire