Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.11.2021

Jessica Chastain wil Hollywoodbeeld van spionnes wijzigen met actiefilm The 355

door Vertigo

Met de actiefilm The 355 wil hoofdrolspeelster en producente Jessica Chastain spionnes van een andere kant laten zien. Volgens haar worden ze namelijk te vaak afgebeeld als ‘honeypots‘, ofwel vrouwen die met seks hun doel proberen te bereiken.

“Ik heb het gevoel dat de filmsector spionnes verkeerd heeft weergegeven,” zegt Chastain in het Britse magazine Empire. “Vrouwen werden niet ingezet omwille van hun lichamen, maar omwille van hun intellect en dat is een veel interessanter concept.”

“De voorbije zeven jaar heb ik me bij elk project dat ik heb vervoegd en bij elke rol die ik heb gespeeld de vragen gesteld: ‘Welk verschil maak ik?’ en ‘Hoe kan ik het debat naar mijn hand zetten?'” vervolgt ze.

Chastain voegt eraan toe dat ze er nooit van droomde om een actieheldin te zijn. “Ik vind het echter opwindend dat 13-jarige meisjes en jongens vrouwen zo’n rollen zien spelen,” zegt ze.

“Dat is heel belangrijk voor de maatschappij,” vervolgt ze. “We zijn tegen het status quo ingegaan en we verzinnen ons eigen verhaal. The 355 is in zekere zin een politieke daad.”

Bekijk een nieuwe still uit de film hieronder:

Bron: Empire

Lees meer over: