Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.12.2021

Jessica Chastain verdedigt Molly’s Game-collega Jeremy Strong na online kritiek

door Vertigo

Acteur Jeremy Strong (The Trial of the Chicago 7, Succession) is viraal gegaan dankzij een stuk in The New Yorker, waarin hij lijkt afgeschilderd te worden als een artiest die zichzelf te ernstig neemt.

Zo zegt Succession-acteur Kieran Culkin in het stuk dat Strong na het eerste seizoen bezorgd was om de toon van de HBO-serie over een rijke zakenfamilie. “Jeremy vreesde dat mensen de reeks als een komedie zouden beschouwen,” zegt Culkin. “Ik zei dat het volgens mij een komedie is en hij dacht dat ik een grap maakte.”

Regisseur Adam McKay, die met Strong samenwerkte aan het satirische The Big Short, voegt eraan toe: “We hebben Jeremy gecast omdat hij de film niet benaderde als een komedie, maar alsof het Hamlet was.”

Op sociale media wordt gedebatteerd of Strong echt een te hoge dunk van zichzelf heeft. Volgens Jessica Chastain, die met hem het scherm deelde in Zero Dark Thirty en Molly’s Game, is dat alvast niet het geval.

“Ik ken Jeremy Strong al twintig jaar en heb twee keer met hem samengewerkt,” tweet Chastain. “Hij is geweldig, heel inspirerend en gepassioneerd door zijn werk. Het profiel in The New Yorker was enorm eenzijdig. Geloof niet alles wat je leest, mensen. Sarcasme verkoopt, maar misschien moeten we het achter ons laten.”

Bron: The Playlist