Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.12.2021

Universal onthult nieuwe strategie voor bioscoop- en streamingreleases in VS

door Vertigo

NBCUniversal heeft aangekondigd dat het merendeel van zijn toekomstige films 45 dagen exclusief in de Amerikaanse bioscopen zullen lopen voordat ze op de streamingdienst Peacock belanden.

De releasestrategie zal voor het eerst toegepast worden op 2022-titels zoals Simon Kinbergs spionagefilm The 355 met Jessica Chastain, Scott Derricksons horrorfilm The Black Phone met Ethan Hawke en Julian Fellowes’ Downton Abbey: A New Era.

“Prioriteit geven aan bioscoopreleases en events maken van onze eersteklas content blijft de hoeksteen van ons bedrijf,” zegt Universal-bons Peter Levinoshn. “Door ervoor te zorgen dat onze toekomstige films een bioscoopwindow en een tijdig Peacock-debuut krijgen, voldoen we aan de noden en verwachtingen van alle aandeelhouders: van filmmakers tot producenten, van bioscoopgangers tot Peacock-abonnees.”

Universals eerdere strategie om films afhankelijk van de box-officeopbrengst 17 tot 31 dagen exclusief in Amerikaanse bioscoopketens als AMC en Cinemark te laten spelen, komt door de nieuwe plannen niet in het gedrang.

Bron: IndieWire

Lees meer over: