Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.02.2022

Jessica Chastain hint dat awardsseizoen beter af is zonder Harvey Weinstein

door Vertigo

Jessica Chastain maakt kans op een Oscar voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye en heeft geïnsinueerd dat het awardsseizoen beter af is zonder Harvey Weinstein, die momenteel een celstraf uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik.

“Hij-die-niet-zal-genoemd-worden heeft het awardsseizoen veranderd,” zegt Chastain. “Dat valt nu minder op dan in het begin van mijn carrière. Als een film vroeger veel aandacht kreeg, werd er plots heel negatief over geschreven in de pers. Volgens mij zat hij-die-niet-zal-genoemd-worden achter dat soort lastercampagnes.”

Het gerucht doet de ronde dat Weinstein probeerde om de awardscampagne voor Zero Dark Thirty met Chastain te saboteren nadat regisseur Kathryn Bigelow zijn voorstel afwees om de film te produceren. De film kreeg uiteindelijk vijf Oscarnominaties, waaronder voor Chastain en Bigelow.

“Gelukkig is de filmsector een gezondere omgeving aan het worden,” vervolgt Chastain. “Tegenwoordig krijgt iedereen meer erkenning en proberen en proberen we niet meer om onze tegenstanders uit te schakelen. Het gaat er veel gelukkiger aan toe.”

Bron: IndieWire