Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.08.2017

De bezeerde rib van Jennifer Lawrence en andere Mother!-verhalen

door Freek Lauwers

Na de release van de trailer hebben regisseur Darren Aronofsky en hoofdactrice Jennifer Lawrence meer details onthuld over hun psychologische huivertrip Mother!

“Enerzijds gaat het om een realistisch relatiedrama, anderzijds werkt hij op een allegorisch niveau,” aldus Aronofsky. “Verschillende mensen zullen er verschillende dingen in zien. Ik ben altijd geïnspireerd door films die bijblijven.” “De thema’s die we aankaarten zijn huge,” voegde Lawrence toe. “Ik kan het woord dat ik wil gebruiken niet gebruiken, maar de film is uniek.”

De actrice noemde het opnameproces van de film – over een koppel wiens bestaan overhoop wordt gegooid door de komst van enkele onverwachte gasten – het donkerste uit haar carrière: “Ik moest op zoek naar een erg duistere kant van mezelf, een kant die ik nog niet kende. Ik wist echt niet of ik oké uit deze ervaring zou komen.”

Tijdens één scène bezeerde Lawrence een rib omdat ze intens hyperventileerde. De opnames werden stilgelegd zodat de actrice aan de zuurstof kon. “Ik had zuurstofbuisjes in mijn neusgaten en Darren riep: ‘Het shot was onscherp, we moeten het opnieuw doen,’” vertelde Lawrence. “‘Go fuck yourself,’ was het enige wat ik nog kon uitbrengen.”

Om Lawrence bij te staan creëerden de crew een happy place waar de actrice – indien nodig – de set kon ontvluchten en afstand kon nemen van haar personage. Daar bevonden zich kauwgomballen en een televisie die clips uit The Kardashians speelde. Het klinkt belachelijk, maar Lawrence had die plek nodig om zich te kunnen focussen op een volgende take.

“Haar talent is zo rauw en naturel,” zegt Aronofsky over zijn hoofdrolspeelster. “Ik vergelijk haar graag met Michael Jordan.”

Bron: IndieWire