Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.01.2021

Jared Leto teaset Morbius, politiethriller The Little Things en Joker-comeback

door Vertigo

Jared Leto is binnenkort te zien in de Marvel Comics-verfilming Morbius. Daarin vertolkt hij een wetenschapper met een zeldzame bloedziekte die zichzelf probeert te genezen en daardoor in een vampier verandert.

In de podcast Variety Awards Circuit vergelijkt Leto Morbius met Robert Louis Stevensons novelle Strange Case of Dr. Jekyll en Mr. Hyde, waarin dokter Henry Jekyll door eigen toedoen in de monsterachtige Mr. Hyde verandert. Leto speelt naar eigen zeggen echter geen twee, maar drie personages.

Morbius is soms een beetje eng en onderscheidt zich op die manier van andere superheldenfilms,” voegt Leto eraan toe. “Ik ben enthousiast en ik denk dat het een grootse, leuke popcornfilm wordt.”

Voor het zover is, duikt Leto nog op in de thriller The Little Things als Albert Sparma, de hoofdverdachte in een moordzaak die wordt onderzocht door twee sheriffs (Denzel Washington en Rami Malek).

Volgens Leto is Sparma een even losbandig personage als zijn Joker uit Suicide Squad. “Sparma is een beetje ongewoon,” zegt Leto. “Hij zegt wat hij denkt, hij komt altijd verrassend uit de hoek en hij is heel speels.”

“Ik vond hem ook best grappig,” vervolgt Leto. “Het is niet duidelijk of hij goed- of kwaadaardig is, maar hij is een leuke kerel.”

Het gerucht doet de ronde dat Leto een comeback maakt als de Joker in Zack Snyders Justice Leaguedirector’s cut. “Ik laat het aan Zack Snyder over om dat te bevestigen of te ontkennen,” zegt Leto.

De acteur laat ook in het midden of hij extra scènes heeft gefilmd voor Justice League, maar hij prijst Snyder. “Zack is een vrije geest en een ongelooflijke filmmaker,” zegt Leto. “We kunnen het goed met elkaar vinden en we hebben een sterke band.”

“Ik kijk ernaar uit om opnieuw met hem samen te werken,” vervolgt Leto. “Zack en ik zijn vanalles van plan.” Snyder was een producent van Suicide Squad, maar verder hebben hij en Leto nog niet samengewerkt.

Leto lijkt met andere woorden toch zijn Justice League-deelname te bevestigen en lijkt tegelijkertijd te hinten naar een ander project met Snyder, al dan niet rond de Joker.

Bron: The Playlist