Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.03.2021

Jared Leto openhartig over Joker-comeback in Zack Snyder’s Justice League

door Vertigo

Jared Leto keerde na David Ayers Suicide Squad terug als de Joker in Zack Snyders director’s cut van Justice League en noemt het een aangename ervaring.

“Ik heb altijd al van Zack Snyder gehouden en het verhaal achter de Snyder Cut is eentje voor de geschiedenisboeken,” zegt Leto in The Late Show with Stephen Colbert.

Snyder keerde Justice League in 2017 na de zelfmoord van zijn dochter Autumn de rug toe, waardoor de bioscoopversie werd afgewerkt door Joss Whedon. Vorig jaar kreeg Snyder de kans om zijn versie te maken.

“Ik was blij dat ik een deel mocht uitmaken van Zacks droom,” zegt Leto. “Het was een waar genoegen om een tweede keer gevraagd te worden om de Joker te spelen. Het is een ongelooflijke rol.”

In de trailer van Zack Snyder’s Justice League zegt de Joker ‘We live in a society,’ een verwijzing naar een soort meme die met de Joker wordt geassocieerd. Volgens Leto improviseerde hij het moment tijdens de reshoots voor de director’s cut.

“Het belandde in de trailer en ging viraal,” zegt hij. “Op de website van mijn band 30 Seconds to Mars verkopen we t-shirts met de opdruk ‘We live in a society‘ ten voordele van de American Foundation for Suicide Prevention.”

Bron: Collider