Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2021

Docureeks over jong gestorven actrice Brittany Murphy op komst

door Vertigo

Het productiehuis Blumhouse en de streamingdienst HBO Max slaan de handen in elkaar voor een tweedelige docureeks over de jong gestorven actrice Brittany Murphy.

Zij overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd aan een longonsteking. Over haar dood deden echter al tal van complottheoriën de ronde, niet in het minst omdat haar man Simon Monjack vijf maanden later in het huis waar ze stierf ook dood werd aangetroffen.

De reeks wordt geregisseerd door Cynthia Hill (Private Violence) en wordt beschreven als een diepgaande en intieme blik op Murphy’s leven, carrière en de mysterieuze omstandigheden van haar dood.

Hill zal gebruik maken van nieuwe interviews met mensen uit Murphy’s omgeving en ongeziene archiefbeelden. “Ik vind het jammer dat Brittany’s beloftevolle leven en carrière door de omstandigheden van haar dood overschaduwd werden,” zegt de regisseuse.

“Ik vind het belangrijk om Brittany’s talent in de bloemetjes te zetten en een poging te ondernemen om de tragische omstandigheden van haar dood en die van Simon te verklaren,” vervolgt ze.

Bron: /Film