Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Jane Campion

15.03.2022

Jane Campion verontschuldigt zich voor ongelukkige opmerking Serena en Venus Williams

door Vertigo

Regisseur Jane Campion viel in de prijzen tijdens de Directors Guild of America Awards voor The Power of the Dog. Ze reageerde eerder triomfantelijk op de homofobe opmerkingen die Sam Eliott (A Star Is Born) eerder had geuit op de film.

Tijdens haar speech richtte ze zich tot de tennissterren Venus en Serena Williams-zussen die aanwezig waren naar aanleiding van King Richard: ‘Venus en Serena, jullie leveren prachtig werk,’ zei ze. “Jullie speelt echter niet tegen de mannen, wat ik wel moet doen.”

Die opmerking veroorzaakte enige ophef online omdat men vond dat Campion de strijd die Venus en Serena Williams leverden daarmee minimaliseert.

Ondertussen heeft Campion zich geëxcuseerd voor de ongelukkige opmerking: “Ik maakte een ondoordachte opmerking waarin ik wat ik doe in de filmwereld gelijkstelde aan wat Serena Williams en Venus Williams hebben bereikt. Ik had nooit de bedoeling om deze twee legendarische zwarte vrouwen en atleten van wereldklasse te devalueren. De Williams-zussen hebben deuren geopend voor vrouwen. Serena en Venus, ik bied hierbij mijn excuses aan.”

Bron: IndieWire