Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.03.2020

Jan Decleir is de Kerstman in eerste Vlaamse kerstfilm

door Vertigo

Op maandag 16 maart starten de opnames van de eerste Vlaamse familiekerstfilm Familie Claus. De film vertelt het verhaal van Jules Claus die ontdekt dat zijn opa de enige echte Kerstman is. Niemand minder dan acteerlegende Jan Decleir zal de rol van opa Noël Claus op zich nemen.

Naast Jan Decleir (Noël Claus) en Mo Bakker (Jules Claus) kan Familie Claus spelen er nog een reeks topacteurs mee. Stefaan Degand, Eva Van Der Gucht, Josje Huisman en Janne Desmet zullen in deze hartverwarmende familiefilm te zien zijn als de excentrieke hulpjes van meneer Claus. Andere acteurs worden later bekendgemaakt. De opnames lopen tot het einde van april.

Synopsis: Jules Claus houdt helemaal niet van Kerstmis. Terwijl zijn mama moet werken, brengt Jules tijdens de kerstvakantie veel tijd door in het speelgoedwinkeltje van zijn opa. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol die zijn leven voorgoed door elkaar zal schudden en begint hij langzaam steeds meer te houden van ‘de mooiste tijd van het jaar’.

Familie Claus is de eerste film van productiehuis Dingie dat opgericht werd door Anthony Van Biervliet en Ruben Vandenborre. De film wordt geregisseerd door Matthias Temmermans en gerealiseerd met de steun van Screen Flanders, in samenwerking met de Belgische Tax Shelter, Dutch Filmworks en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Lees meer over: