Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.05.2019

James Gunn stort zijn hart uit over Guardians 3-ontslag

door Vertigo

James Gunn heeft voor het eerst uitgebreid gesproken over zijn tijdelijke ontslag als Guardians of the Galaxy Vol. 3-regisseur. Hij werd afgelopen zomer door Disney de laan uitgestuurd nadat een aantal aanstootgevende grappen uit zijn Twitterverleden terug aan het licht waren gekomen, maar werd begin dit jaar opnieuw aangeworven.

“Ik heb al slechte dagen gehad,” zei Gunn, “zoals toen ik op jongere leeftijd moest ontnuchteren of toen vrienden van mij zelfmoord pleegden, maar dit was één van de meest intense uit mijn leven. Het leek plots alsof ik niks meer had en mijn carrière voorbij was.”

Gunn kreeg echter de steun van onder meer de Guardians of the Galaxy-cast en trok zich daaraan op. “De liefde van mijn vrienden, familie en mensen uit de filmgemeenschap was overweldigend,” zei hij. “Chris Pratt belde mij op in alle staten, Zoe Saldana en Karen Gillan belden mij op in tranen, Sylvester Stallone nam contact met mij op via FaceTime en Dave Bautista nam het heel hard voor mij op.”

Het idee dat hij de Guardians of the Galaxy-trilogie en het verhaal van Rocket Raccoon (stem van Bradley Cooper) niet zou kunnen afwerken, vond Gunn hartverscheurend. “Ik zie mijzelf in Rocket en leef met hem mee,” zei hij, “maar ik heb het gevoel dat zijn verhaal nog niet af is.”

“Zijn verhaallijn begint in de eerste film,” voegde hij eraan toe, “wordt vervolgd in de tweede en in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Daarna wou ik er een einde aan breien in Guardians 3. Ik vond echter troost in het feit dat men nog steeds van plan was mijn script te gebruiken.”

Verder neemt Gunn de schuld voor het incident op zich. “Ik weet dat mensen gekwetst waren door de dingen die ik heb geschreven,” zei hij, “en het was aan mij om meer medeleven te tonen. Ik voel mij er niet goed bij en neem de verantwoordelijkheid op mij.”

“Het was geen kwestie van vrije meningsuiting,” vervolgde hij. “Ik heb iets gezegd dat Disney niet beviel en het was hun goed recht om mij te ontslaan. Daarnaast geloof ik ook dat ze mij opnieuw hebben aangenomen omdat het volgens hen zo hoorde.”

Voor hij aan Guardians of the Galaxy Vol. 3 begint gaat Gunn echter eerst The Suicide Squad inblikken voor DC en Warner Bros. “Reeds na twee dagen belden andere studio’s mij op omdat ze graag met mij in zee wilden gaan,” zei hij. “Ik kon het eerst niet geloven, maar The Suicide Squad liep meteen op wieltjes. Ik heb mij niet meer zo hard geamuseerd met het schrijven van een script sinds Dawn of the Dead. Zo voelt de hele film aan tot nu toe.”

Bron: EW, The Playlist