Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.05.2019

Hoe Taika Waititi zich voorbereidde op rol van Adolf Hitler in nieuwe film

door Vertigo

De Nieuw-Zeelande regisseur Taika Waititi volgt zijn superheldenprent Thor: Ragnarok op met Jojo Rabbit, een holocaustfilm over een jongen (Roman Griffin Davis) en zijn ingebeeld vriendje, Adolf Hitler (Waititi).

“Het is geen pure komedie,” zei Waititi, “maar bevat net zoals mijn andere films een afwisseling van drama met luchtigere momenten. Wat mij betreft is het de origineelste manier om dit onderwerp aan te snijden.”

Waititi deed geen research voor de rol van Hitler, maar speelde naar eigen zeggen zichzelf met een slecht kapsel en een onnozel snorretje. “Mijn personage is een versie van Hitler bedacht door een tienjarig kind,” zei hij, “en hoeft daarom niks gemeen te hebben met de echte Hitler.”

“Het zou ook vreemd zijn om de echte Hitler te spelen,” voegde hij eraan toe, “en ik denk niet dat mensen er evenveel van zouden genieten. Iedereen weet namelijk dat hij een fucking klootzak was. Het publiek moet er zich in kunnen vinden.”

Tot slot ontkende Waititi dat hij een holocaustfilm maakte enkel en alleen om te shockeren. “Ik zou nooit iets doen om controverse en discussie uit te lokken,” zei hij. “In Nieuw-Zeeland vindt men dat soort shockerende comedy fake.”

Bron: The Playlist