Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.08.2021

James Gunn had twee voorwaarden om The Suicide Squad te regisseren

door Vertigo

James Gunn heeft onthuld dat hij twee voorwaarden had om The Suicide Squad te regisseren. “Warner had aan allebei een hekel,” zegt hij.

De regisseur wilde dat de film R-rated was en dat hij in de VS werd gedraaid. Gunn wilde namelijk dicht bij zijn vader zijn, die op dat moment op sterven lag in de Amerikaanse stad Saint Louis en één week voor aanvang van de opnames overleed.

“Warner wilde in het Verenigd Koninkrijk draaien en had vooral moeite met mijn tweede voorwaarde omdat het om fiscale redenen veel duurder is om te filmen in de VS,” zegt Gunn.

“Uiteindelijk stemden ze in en waren ze geweldig om mee samen te werken,” vervolgt hij. “Ze hebben me mijn ding laten doen.”

Gunn werkt momenteel aan Peacemaker, een spin-off-reeks rond John Cena’s gelijknamige The Suicide Squad-personage dat over lijken gaat om vrede te stichten.

Volgens Gunn komt de serie er dankzij Cena’s vertolking in The Suicide Squad. “Een van de redenen waarom de reeks bestaat is dat Peacemaker op een gegeven moment emotie toont in de film,” zegt de regisseur.

“Ik kwam er vrij vroeg achter dat John Cena enorm grappig is, maar door zijn kwetsbare kant van hem te zien, werd ik geïnspireerd om de Peacemaker-reeks te creëren,” vervolgt hij.

Gunn voegt eraan toe dat de serie de gevoelige kant van het personage verder zal uitdiepen, maar ook ander facetten van hem zal tonen.

“Peacemaker is een uniek personage,” zegt de regisseur. “Hij is een alt-right idioot die gelooft in wat hij doet en het publiek zal er ook achter komen dat hij een enorme seksuele pervert is.”

Bron: IndieWire, The Playlist